tisdag 27 november 2012

Ny vecka nya friska tag

Ja nu är en ny vecka igång efter en helg full med en hel del umgänge, som jag sa i ett tidigare inlägg har jag börjat komma in i vardagen, vilket känns otroligt skönt, även fast ingen vecka har varit den andra lik,

Dagen har varit lugn det är åter varmt igen 30°C och hög luftfuktighet, men mer lär det bli.
Jag kommer in i mitt arbete mer och mer, vet inte om jag har berättat så detaljerat vad jag jobbar med.

Jag kommer till jobbet medans barnen äter frukost, den består av mjölk eller mate cocido (en argentinskdryck, typ deras te) med antingen bröd med pålägg på, kakor eller
croissanter. Därefter börjar läxhjälpen. Jag är på förmiddagen med barn som går i 1-3 klass. Barnen har antingen läxor från skolan som dem i första hand ska göra, har dem inte det så ger vi (fröknarna) dem uppgifter att göra. Detta gör barnen ungefär i 1-1,5 timme sedan leker dem lite grann och sedan är det lunch.

Efter lunch hjälper jag till lite grann med sopning och torkning av disk i köket. Sedan klockan 14.00 så börjar nästa grupp. Då är det först en liten samling där barnen får berätta om saker som har hänt och om de vill att vi ska be för något. Sedan ber vi och efter det är det dags för läxhjälpen igen :) På eftermiddagen är jag med barn som går i första klass. Då hjälper jag barnen mest med att lära sig räkna och läsa.  Sedan följer samma procedur som på förmiddagen lek och sedan eftermiddags fika.

Klockan 17:00 tar jag bussen hem :) Det som är roligt är att för det mesta är det samma busschaufför som kör just den bussen jag tar. Och eftersom Argentina är ett så trevligt land där man pratar med varandra så brukar han alltid säga något trevligt som, -Har du jobbat idag?  - Hur mår du? Eller som idag, - Hej hur är det, värmen är tillbaka eller hur?

Underbart! Jag gillar. Nu ikväll bär det av till Salsa och på fredag till Uruguay för att förnya turistvisumet :)

1 kommentar:

  1. Låter härligt! Tänk vad mycket kul du är med om och vad det betyder för barnen att någon "så ovanlig" är där och bryr sig om just dom! Bra jobbat :)!!!

    SHitttt du skulle ha hört turbulens konserten. Vivialdis Gloria och vi fick stående ovationer i stadskyrkan (det händer aldrig enligt Jonas!!!) Imorgon kväll hade jag önskat att du också hade kunnat komma till mitt "kalas" och på söndag ska vi ha julkalenderkväll (som kalas för kören) och ajg saknar dig!!!

    Snar måste vi skypa, min lördag kväll ser ledig ut just nu:) även fredag kväll :)

    Ta han dom dig!

    SvaraRadera