måndag 3 december 2012

Uruguay

Ja jag har nu åkt in till Argentina för femte gången.

Helgen (fre-mån) spenderades i Uruguay, Montevideo. Jag och Erika åkte buss i fredag, (1tim) och sedan buss (2 tim) och kom fram till Montevideo. Där bodde vi på ett jättemysigt hostel.

Första dagen hann vi i princip bara komma fram till hotellet och sedan gick vi på en liten rundtur och åt middag (grillat) på en restaurang.

Lördagen spenderades mest på stranden, två timmar på morgonen, sedan när solen var som starkast åkte vi till gamla stan och gick på marknad och åt glass. :) Vi  återvände sedan till stranden igen på eftermiddagen :)

Söndagen börjades återigen på stranden och sedan lunch och ytterligare en marknad. Där inhandlades det ett par nya solglasögon bland annat. Sedan back to the beach. På kvällen lagade vi den godaste måltiden under alla de tre månaderna i Argentina. Vi köpte lax, ingen av oss har ätit fisk sen vi kom hit. Lax, sallad, guacamole och tortilla chips, kan det bli bättre?! Super gott var det iaf.

Idag (måndag) var det lite  molnigt och så ville vi inte få alla våra saker sandiga till hemresan, så vi bestämde oss för att gå runt lite i Montevideo, vi hade en park som mål. Men såklart så kom vi inte dit.  På vägen såg vi en Second hand affär som vi gick in i. Där hade de väldigt fina saker. Jag hittade bland annat två klänningar och en kjol. :) Men det roliga var att när vi stod och räknade ut om våra uruguayanska pesos skulle räcka, frågade damen som jobbade där vilken del av Sverige som vi kom ifrån? Vi båda svarade vart vi kom ifrån båda med tanken på att den andre hade sagt att vi var från Sverige. Men så var det inte, hon hade bott 13 år i Sverige (Göteborg) och jobbat inom sjukvården, då det varit diktatur i Uruguay. Hon förstod svenska och kunde prata också. Hennes son bodde också i Göteborg numera med sin familj.  Ja förvånade blev vi iaf, det var nog den största överraskningen på länge :)

Efter en väldigt svettig resa tillbaka Buenos Aires så börjar allvaret igen imorgon.

Hoppas ni alla hade en trevlig första advent, så här spenderade vi våran :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar