torsdag 6 oktober 2011

TORSDAG

Åter en dag på förskolan, jag börjar förstå mer och mer om barnens familjesituationer. Att det inte är så konstigt att barnen slåss och säger fula ord om det är så deras föräldrar beter  sig. Rektorn berättade att ett barn på förskolan hade hittat sin systerspojkvän som hängt sig på toan, och han avreagerade sig på förskolan.

Jag förstår inte hur fröknarna orkar med, 25 barn i ett rum, en fröken och den ska också hålla koll på frukosten och lunchen samt städningen. Så det känns verkligen som vi behövs i klassrummet.

Idag på eftermiddagen var vi ett annat klassrum med lite större barn och dem slogs ännu mer. Be gärna för familjerna här och deras olika situationer.

Jag gillar att vara i matsalen då det kommer lite äldre barn också, som vi kan prata med. Jag tror att det är viktigt att barnen får ett riktigt målmat om dagen, för tydligen är det dyrt för föräldrarna att köpa riktig mat, så barnen har ofta svårt med inlärningen i brist på näring. Jag känner mig så rik i jämförelse med vad jag har och har gjort. Dem vill ofta höra hur det är att åka ett flygplan.

Idag känner jag mig bättre :) Är inte lika snuvig vilket resulterar i att jag inte är lika trött:)

KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar