tisdag 18 oktober 2011

En sån dag till

Idag begav vi oss iväg till förskolan, idag var det redovisning av alla indianarbeten i matsalen. Dessa arbeten är alltså det vi gjorde förra veckan, jag och Lisa tyckte att det gick att jämföra med en hel termins arbete. Vi var nog rätt stolta vi också av allt som vi klippt ut, klistrat, gjort, och mycket mer. Det blev ju fint i slutändan. Idag har barnen fått leka mycket och framförallt leka utomhus och jag tog en massa kort :)

Men så klart hann vi med att göra lite trabajitos (vilket betyder litet arbete) idag också, jag och Lisa är lite smått less på alla arbeten som barnen måste göra och föredrar att kalla dem för trabaSKITos istället.Haha

På eftermiddagen hjälpte vi till i en klass till (dem är 5 år gamla) vilket också var väldigt krävande, dem är större vilket betyder att dem slår varandra hårdare. Be gärna för dem här barnen och deras familjesituationer. Idag jobbade dem också med skrivövningar och det fanns ett barn som inte kunde skriva någonting, och det kändes väldigt bra för mig som fick ge det barnet lite extra tid för att försöka få till bokstaven T när dens fröken inte har tid att sitta med alla. Att jobba på förskolan är väldigt krävande vi var helt slut när vi kom hem idag. Men idag fick vi också några underbara stunder med barnen på förmiddagen, dem var såå fina och kramades och hade sig. Underbart.

Är också på jakt efter tips eller knep på hur jag och Lisa ska få in barnen på. Tex när det är fem barn ute på lekplatsen och inte vill komma in och bara springer iväg när vi kommer mot dem (för dem är detta såklart en väldigt rolig lek) helt enkelt nått knep på hur vi kan få in dem utan att behöva skrika på dem.

Imorgon ska vi ut på en utflykt med förskolan in till Buenos Aires, ett ställe som heter Technopolis

Ciao

Lisa är nöjd med trabajitosarna






1 kommentar:

  1. Ett snabbt tips: Ta ett långt rep, låt barnen ta tag i det och sjung en sång när ni går in. De barn som inte hänger med struntar ni i. Ge dem inte mer uppmärksamhet över att de inte följer med. Det är ju det som är det roliga.
    Detta gör vi i kyrkan, och barnen älskar det. Vissa barn har inte vågat haka på under vårt första år...men nu är de med på tåget. det blir en härlig gemenskap.
    Hälsa Lisa! Ni jobbar på bra, jag är stolt!

    SvaraRadera