tisdag 4 december 2012

La Sueca!

Ja Alexandra Larsson säger er kanske ingenting alls?

Men här i Argentina så vet alla vem hon är. Hon är en svenska som är med i ett danstävlingsprogram, här i Argentina. Hon är känd som La Sueca.

Jag nästan inte alls ser på tv här, hade inte hört talas om henne, men nästan varje gång jag träffar någon ny person och säger att jag är från Sverige så säger dem, - Ah La Sueca. Como en la tele. ( Vilket betyder, Ah Svenskan, som hon på tv) Ja förut var det alltid folk som blandade ihop Suecia och Suiza (alltså Sverige och  Schweiz), men inte nu längre nu vet alla vem la Sueca och Suecia är.

Förra veckan när jag var på ett danspass (som hette Creativ dans) Var det någon av deltagarna som började prata med mig, och jag det kom fram att det var första gången och att jag var utlänning. När hon hörde att jag var från Sverige så skrek hon ut över hela salen, - Tenemos La Sueca acá! ( Vi har svenskan här) Haha ja vad ska man säga hon är väldigt känd.

I Programmet har det även visats lite bilder från Sverige, bla. Från ishotellet och surströmming. + Några svenska fraser.

Ja lite roligt är det, men är lite trött på att bli sammankopplad med La Sueca.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar