torsdag 29 september 2011

Almuhadón

Inatt vaknade jag av ett stort oväder, det blixtrade och dundrade och regnet öste ner. Lyckligtvis så hade det slutat regna när vi skulle gå till bussen klockan sju. Dock resulterade detta oväder till att det inte kom så många barn till förskolan. Klassen där jag och Lisa är med på mornarna kom det 5 st barn. Eftersom det inte är asfalterat på många ställen så blir det lätt väldigt lerigt.  Därför har de svårt att ta sig fram, mammorna har oftast små barn att ta med så det resulterade i att inte många kom. Så det blev en väldigt lugn förmiddag då vi kunde verkligen vara med de 5 barnen som var där. Vi firade också alla födelsedagar i September, fast det inte var någon i just den klassen som fyllt, men ändå :)

Vi byggde pussel (rompecabezas) och spelade memory och barnen fick också måla. Sedan hjälpte vi till med lunchen och idag (eftersom det var torsdag) så var det soppa och pizza. Vi tog sedan en rast, eller fröknarna säger ofta till oss att vila, vila, lugnt, lugnt. Speciellt rektorn.

Hygienen är något som inte är densamma som i Sverige. Jag och Lisa är lite skeptiska ibland men vi vänjer oss mer och mer. Tex. delar många av barnen glas, disktrasan som används för att torka borden med kan dessutom användas för att torka de rena tallrikarna med. Inget konstigt??
Vi är nog lite överdrivet hygieniska i Sverige, eller?

Personalen kallar oss allt möjligt,

Mi Amor (min kärlek)

Mi corazon (mitt hjärta)

Mi mama ( mamma)

Mi Reina (min drottning)

Undrar vad dem kallar oss imorgon, men det är tydligen väldigt vanligt här.

Ikväll har jag och Lisa märkt upp lägenheten med lappar, vad sakerna heter på spanska

Tex.

Almuhadón = Kudde

Hasta Mañana

2 kommentarer: